Jižní Moravu a Zlínsko trápí námraza, na silnicích jsou desítky nehod

Zlínsko/jižní Morava - Ve Zlínském kraji dopravu komplikují sněhové přeháňky, jihomoravské silnice jsou zase pokryté námrazou. Řidiči by měli být na cestách velmi opatrní. Hasiči od rána zasahovali u neobvykle velkého množství nehod. Po sedmé hodině ráno se u Holešova na Kroměřížsku srazila dvě osobní auta, jedno z nich po havárii vzplálo. Všichni čtyři pasažéři byli zraněni. Za půl hodiny vyjížděli hasiči k další vážné nehodě nedaleko Holešova. Na silnici mezi obcí a sousedními Přílepy se čelně střetla dvě auta, zraněn byl jen jeden člověk. Na jižní Moravě došlo k množství lehkých nehod, při nichž se nikomu nic nestalo.

Po páté hodině ráno vyjížděli k nehodě čtyř kamionů, jednoho osobního auta a autobusu. Při hromadné nehodě u Přibyslavic nedošlo k žádnému zranění. Kolize zkomplikovala na několik hodin dopravu, která byla řízena kyvadlově. Hasiči na místě asistovali při vytahování havarovaných vozidel a při odstranění spadlého stromu před jedním kamionem.

Hlavní tahy jsou v obou krajích sjízdné bez větších problémů. Místy ale vzniká náledí kvůli dešti nebo sněhu. Teploty se pohybují mírně pod nulou. Déšť se proto mění místy v námrazu, a to na některých místech Znojemska, Blanenska nebo například Vyškovska. Silničáři předpokládají, že námraza už dopoledne z většiny míst zmizí. Bez problémů sjízdné jsou dálnice D1 i D2 v regionu, včetně všech silničních tahů v Brně.

NO COMMENT: Řidiče trápí náledí, u Přibyslavic došlo k hromadné nehodě kamionů, osobního auta a autobusu (zdroj: ČT24)