Hasiči v Lednici vytáhli z rybníka auto. Jeho řidič se utopil

Lednice - Teprve dvaadvacetiletý řidič zahynul při autonehodě v Lednici na Břeclavsku. Policie mladíka pohřešovala od sobotního večera, kdy nedorazil domů a nedal o sobě rodině vědět. Dnes kolem poledne vytáhli hasiči vrak jeho auta z lednického rybníku Apollo, krátce před druhou hodinou odpoledne pak potápěči objevili i tělo utonulého řidiče. Policisté nehodu vyšetřují. Stopy zatím nasvědčují tomu, že řidič naboural vysokou rychlostí do patníku u silnice a sjel do vody, kde se za ním zavřela hladina.

„Policisté včera navečer přijali oznámení od rodinných příslušníků, že hledají svého příbuzného, a večer začala pátrací akce. Policisté znali cestu, kterou měl muž jet,“ informovala mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová.

Společně s mladíkem se pohřešovalo i jeho auto. Celou noc ho hledala nejen policie, ale také rodiče. Ti se hned ráno za světla rozhodli znovu projet celou trasu, po které měl jejich syn cestovat. U rybníka Apollo nedaleko Lednice na Břeclavsku při tom objevili úlomky synova auta. Uražený patník i části auta nasvědčovaly tomu, že mladík sjel i s autem do rybníka.

Hasiči vytáhli vrak auta z rybníka, poté našli i utonulého řidiče (zdroj: ČT24)

Policie proto na místo přivolala potápěče, kteří vrak pod hladinou skutečně našli. Muž v něm ale nebyl, jeho tělo nalezli zhruba tři čtvrtě hodiny
poté.



Co se vlastně stalo a kdy vlastně mladík do rybníka s autem sjel, to teď bude zjišťovat policie – vyšetřování jí ale znesnadňuje fakt, že nehodu podle všeho nikdo neviděl a o autě v rybníce nevěděli ani místní.