Za křižovatkou u Pasohlávek se srazil kamion s dodávkou

Pasohlávky – Po půl osmé ráno došlo k vážné dopravní nehodě mezi obcemi Pasohlávky a Ivaň. Pár set metrů za křižovatkou se srazil kamion s dodávkou. Polského řidiče kamionu a řidiče dodávky museli hasiči dokonce z aut vyprošťovat, oba dva jsou stejně jako další cestující v dodávce vážně zranění. Navíc došlo k rozsáhlému úniku nafty z nádrže kamionu. Silnice I/52 na Mikulov byla kvůli nehodě celé dopoledne v obou směrech zcela uzavřena. Policie odkláněla dopravu přes Pasohlávky a Drnholec.

K čelní srážce aut došlo na přehledném a rovném úseku. „Po čelní srážce zůstali ve zdemolovaných kabinách zaklínění těžce zranění řidiči. Vážně zraněn byl také spolujezdec,“ řekl mluvčí hasičů Jaroslav Haid. Vyprošťování trvalo téměř 20 minut. Pro čtyřiapadesátiletého řidiče kamionu přiletěl vrtulník. V nemocnici skončil také řidič dodávky a jeho třicetiletý spolujezdec.

Proč k nehodě došlo, zkoumají policejní vyšetřovatelé. Ve hře je i varianta, že příčinou byl mikrospánek některého z řidičů.

NO COMMENT: Nehoda u Pasohlávek (zdroj: ČT24)

Z havarovaného tahače se při prudkém nárazu utrhla jedna z palivových nádrží a na silnici vyteklo několik set litrů nafty. Právě úklid nafty, střepů a úlomků z téměř stometrového úseku silnice prodloužil uzavírku silnice na celé dopoledne.