Soud v Kroměříži se zabývá hospodskou rvačkou

Kroměříž - Okresní soud v Kroměříži začíná rozplétat případ hospodské rvačky několika lidí. V březnu loňského roku napadla skupina asi 20 lidí, včetně dětí, hosty restaurace v Kyselovicích na Kroměřížsku. Bezdůvodně napadali hosty a ničili tamní zařízení. Policisté zadrželi šest nejagresivnějších útočníků a jednoho z nich dokonce vzali do vazby. K soudu se dnes dostavilo pět ze šesti obviněných. Na místo dorazilo deset svědků, podle obžaloby je Romové měli bezdůvodně zbít.

Dopolední jednání soudce zahájil čtením obžaloby. Po desáté hodině začnou výslechy jednotlivých svědků. Vynesení rozsudku se dnes neočekává.

Vedení Kyselovic nebylo spokojeno s postupem policie vůči výtržníkům. Starostka Kyselovic Magda Říkovská (nez.) loni pro Českou televizi uvedla, že problémy s těmito obyvateli už byly v minulosti a pachatelé se nikdy nedočkali žádného postihu. „Problémy jsou od sedmdesátých let, kdy se sem přistěhovali. Měli jsme tady chvíli klid, ale vyrostla nová generace a ty konflikty se začaly množit,“ uvedla Říkovská.