Fanoušek dostal na utkání pěstí od pořadatele, odvezla ho sanitka

Brno – Bitka fanoušků s pořadatelskou službou poznamenala nedělní fotbalové klání mezi brněnskou Zbrojovkou a Slovanem Liberec. Ve druhém poločase se slovní potyčka mezi diváky a pořadateli zvrhla v bitku, která skončila zraněním jednoho z fanoušků. Ten byl po ošetření odvezen do nemocnice. Zásah ochranky byl podle všeho nepřiměřený, vedení brněnského prvoligového klubu se už incidentem zabývá. Podle informací České televize navíc pořadatelská služba, která měla na zápase zajistit jeho klidný průběh, patří muži, který je souzen za napadení fanouška na zápase hokejové Komety.

Na pořádek měla při nedělním utkání Zbrojovky se Slovanem Liberec dohlížet firma One Security. Její majitel Petr Waldsberger se přitom u brněnského městského soudu zpovídá z napadení fanouška brněnské Komety. Ještě jako člen najaté ochranky měl při zápase v listopadu 2009 jednomu z diváků bezdůvodně podkopnout nohy a způsobit mu pohmoždění hrudníku. Zraněný měl také pochroumanou páteř a rozseknutý loket. Petr Waldsberger byl už jednou za výtržnictví trestán, v tomto případě ale vinu odmítá.

Předseda FC Zbrojovka Brno Karel Jarůšek:

„Na základě toho, co se stalo, jsme okamžitě vypověděli smlouvu s agenturou One Security, která byla za tento incident zodpovědná.“

„Na základě toho, co se stalo jsme okamžitě vypověděli smlouvu s agenturou One Security, která byla za tento incident zodpovědná,“ řekl předseda Zbrojovky Karel Jarůšek. Klubu tak vyhověl rozhořčeným fanouškům, kteří po incidentu začali na internetu organizovat petici proti problematické ochrance stadionu. Smlouva s bezpečnostní agenturou One Security má měsíční výpovědní lhůtu. Klub si proto vymínil, že žádný z členů bezpečnostní služby, kteří se bitky zúčastnili, se v této době nebude jakkoli podílet na organizaci a zabezpečení domácích utkání fotbalové Zbrojovky.

Fanoušek zatím trestní oznámení nepodal

Vedoucí bezpečnostní služby One Security se ještě v noci z neděle na pondělí setkal se zraněným fanouškem a za incident se mu omluvil. Napadený muž zatím trestní oznámení nepodal, další postup ještě zvažuje. S přístupem klubu byl nicméně spokojený. „Zbrojovka se k tomu jako klub postavila dobře, hned mi volali. I zástupci bezpečnostní agentury za mnou večer došli do nemocnice,“ uvedl napadený fanoušek Dean Gale. Podle něj šlo spíš o selhání agresivního jednotlivce. Dnes odpoledne fanouška navštívili i zástupci fotbalového klubu. Jeho předseda Karel Jarůšek se jménem klubu omluvil za neadekvátní zásah bezpečnostní služby a nabídl fanouškovi doživotní permanentku na domácí zápasy Zbrojovky. „Tento incident mě od chození na fotbal neodradí,“ řekl dnes se smíchem zraněný muž. Že se klub udrží v první lize už ale jeden z tvůrců petice Věříme Zbrojovce moc nevěří.