Miss Roma ČR 2011 se stala studentka Miroslava Pikolová z Prahy

Hodonín - Korunku romské miss České republiky pro rok 2011 získala šestnáctiletá studentka Miroslava Pikolová z Prahy. Letos se o titul Miss Roma ucházelo celkem 80 dívek. Dvanáct finalistek soutěžilo ve čtyřech disciplínách, přičemž jejich vrcholem byl tanec ohnivého čardáše v doprovodu cimbálovky.

Porota to tentokrát měla podle pořadatelů velmi složité, většina dívek úspěšně zvládla rozhovor s moderátorem večera Janem Čenským i promenádu v plavkách i večerních šatech.

Nejdramatičtější byl taneční souboj v typicky romské disciplíně - čardáši. Dívky ho tancovaly v pestrých romských krojích. Volba Miss Roma má vždy na programu tento ohnivý tanec. V minulých ročnících hrály dívkám ale jen klasické romské kapely. Tentokrát je vystřídala cimbálovka.

NO COMMENT: Miss Roma 2011 (zdroj: ČT24)

První vicemiss se podle verdiktu poroty stala patnáctiletá Marie Balogová z Brna a druhou vicemiss devatenáctiletá Renáta Gabčová, která přicestovala ze slovenských Spišských Tomašoviec.

Loňskou Miss Roma se stala Pavlína Lendelová z Lovosic. Zájem dívek o účast na této akci podle pořadatelů vzrůstá. Organizátoři proto uvažují i o pořádání Miss Roma Evropa. Podobná akce totiž neexistuje.