Městská policie prodávala nalezená kola

Zlín - Garáž rožnovských strážníků se dnes ve tři hodiny odpoledne proměnila v dražební místo. Rozprodávala se jízdní kola, která muži zákona ve městě našli třeba v parku nebo v řece a nikdo o ně neměl zájem. Šlo především o starší jízdní kola, která mohou novým majitelům ještě posloužit. Prodávala se za tři sta korun a během pár minut zmizelo všech čtrnáct. Zájemců ale přišlo mnohem víc.

„Nejdříve jsme si mysleli, že kolo prodáme prvnímu zájemci, ale když jich bylo mnohem víc než kol, museli jsme jejich pořadí losovat,“ uvedl Daniel Vašut, ředitel rožnovských strážníků. Na místo přitom přišlo asi padesát lidí, z nichž někteří po prohlídce kol odjeli i bez koupě.

A vybírat bylo z čeho. „V nabídce jsou horská nebo silniční kola i dětské bicykly. Jsou to většinou hlavně starší jízdní kola, na kterých je nutné provést seřízení nebo servis a doplnit povinnou výbavu. Pokud si je ale dá nový majitel do pořádku, mohou ještě dobře sloužit,“ dodal Vašut.

NO COMMENT: Městská policie v Řožnově pod Radhoštěm dnes prodávala nalezená kola (zdroj: ČT24)

Strážníci prodávali kola, která našli koncem roku 2009 nebo v prvním pololetí roku 2010. Až teprve po šesti měsících, když se majitel nepřihlásí, je mohou začít rozprodávat nebo dát do šrotu.  Rožnovští strážníci v ulicích ročně najdou dvacet až třicet kol. Peníze z jejich prodeje skončí v obecní kase.