Řidič na Vsetínsku narazil vozem do stromu, havárii nepřežil

Vsetínsko - Osmačtyřicetiletý muž nepřežil dnes dopoledne havárii na silnici I/35 mezi částí Lešné na Vsetínsku a Hustopečemi nad Bečvou na Přerovsku. Řidič vozu Škoda Superb nezvládl jízdu a vyjel mimo vozovku, kde čelně narazil do stromu. Při havárii utrpěl velmi těžká zranění a zůstal zaklíněný v autě. Muž těžkým zraněním na místě podlehl.

Hasiči museli řidiče havarovaného auta z vraku vystříhat. Na pomoc přiletěl i vrtulník s lékařem, jejich pomoc ale byla marná. „Řidič svým těžkým zraněním nakonec na místě podlehl, přes veškerou snahu záchranářů se ho nepodařilo udržet při životě,“ popsal mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček. Po dobu zásahu byla v místě omezena doprava.

Okolnostmi dopravní nehody se zabývají policisté. Muž jel ve voze sám ve směru od Valašského Meziříčí na Hustopeče. „Z dosud nezjištěných příčin vjel s autem na rovném úseku vpravo do příkopu a následně čelně narazil do stromu,“ popsala vsetínská policejní mluvčí Lenka Javorková. 

V tomto roce si dopravní nehody na Vsetínsku, včetně té dnešní, vyžádaly už tři lidské životy. Z celý loňský rok zemřelo na silnicích v regionu 12 lidí. V celém Zlínském kraji letos zemřelo při dopravních nehodách 13 osob, loni jich bylo celkem 40.