Na Hatích se opět našly padělky, dvěma prodejcům hrozí vězení

Hatě/Znojmo - Místo, kde se stále prodává padělané zboží světových značek, opět nezklamalo. Tentokrát na Hatích na Znojemsku celníci zabavili zboží, které by v originálu stálo téměř tři a půl milionu korun. K tomu se jim navíc podařilo obvinit dva vietnamské prodejce, kteří se k nezákonným obchodům přiznali.

„Ve spolupráci se zástupcem majitele ochranných známek byl v obou případech nejprve uskutečněn nákup zboží označeného ochrannými známkami, takzvanný předstíraný převod, ke kterému je nezbytné povolení okresního státního zástupce. Se souhlasem Okresního soudu ve Znojmě následovaly prohlídky vybraných prodejních stánků,“ uvedl mluvčí Celního ředitelství v Brně Lada Temňáková.

Kontrolou prošly dva stánky na tržnici CHINA TOWN a pět stánků na tržnici Hatě II v bezprostřední blízkosti státní hranice s Rakouskem. Obě místa celníci delší dobu sledovali. Při razii pak kromě zboží s ochrannými známkami objevili i skryté prostory ve stropě a za zadní stěnou stánků sloužící jako skladiště. Při kontrole zajistili 955 kusů převážně textilního zboží, parfémů a doplňků.

Tentokrát od stánku nemohli prodejci utéct, a tak se tři Vientamci - dva muži a manželka jednoho z nich - přiznali, že stánky provozují a vlastní a prodávají padělané zboží. Oběma mužům hrozí propadnutí zboží nebo jiné majetkové hodnoty, zákaz činnosti nebo trest odnětí svobody až na dva roky.