Při požáru rodinného domu v Žabovřeskách uhořel muž

Brno - V sobotu krátce po osmé hodině ráno vyjížděli hasiči k požáru rodinného domu v Horově ulici v brněnské městské části Žabovřesky. Po uhašení požáru našli v domě ohořelé lidské ostatky. Policie v současné době zjišťuje, zda jde o majitele domu. Podle sousedů žil v domě muž a žena, ani jeden z nich se po požáru v blízkosti svého bydliště neukázal. V domě našli policisté jen psa.

„Při příjezdu hasičů hořel byt v prvním patře a dým vycházel i ze střechy domu,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid. Hořet začalo v pokoji o velikosti asi 3,5 krát 4,5 metru v 1. patře rodinného domu. V této místnosti také hasiči našli ostatky uhořelého muže. Zbytek prvního patra je poničený požárem a také zatopený vodou. Příčinu požáru zatím hasiči zjišťují.

Kvůli požáru uzavřela policie na hodinu a půl celou ulici. Přímo před domem přitom vedou tramvajové koleje a trolejbusová linka. Doprava se znovu rozjela až kolem půl desáté.

Škodu způsobenou požárem vyšetřovatelé předběžně vyčíslili na 300 tisíc korun, hodnota uchráněné části domu je potom 200 tisíc.