Nechvalně proslulá Pipka23 si odvoláním nepomohla

Brno - O statisícové částky připravila několik mužů třiadvacetiletá Aneta Florová z Brněnska. Své známosti si sňatková podvodnice vyhledávala na internetové seznamce pod přezdívkou Pipka23 a při osobním setkání se pak vydávala za policistku. Hned po několika schůzkách si neváhala říct o statisícové částky, například na koupi společného bytu. V lednu tohoto roku dostala od soudu trest odnětí svobody 36 měsíců s pětiletou podmínkou. Krajský soud dnes ale její odvolání proti tomuto trestu zamítl.

Přestože Aneta Florová alias Pipka23 odešla v lednu s podmínkou, je ve vazbě. I když byla policií vyšetřována a později obviněna, pokračovala totiž ve své živnosti dál. Teď ji čekají dva soudy. Ten dnešní má rozhodnout o podmínce z ledna, ten, který ještě není uzavřen, už zřejmě tak benevolentní nebude. Projednává totiž další 4 případy podvedených mužů, kteří „pipce“ sedli na lep v době, kdy už běželo první soudní líčení. „Pipka“ se tak bude zřejmě muset smířit s tím, že nějakou dobu bude mít přístup k internetové seznamce odepřen.

Láska je slepá

Mladíci záhadné „pipce“ zcela podlehli. První nachytaný, třiadvacetiletý Martin, například uzavřel několik úvěrových smluv a vypůjčených 470 tisíc korun své nové známosti bez jediného dokladu či smlouvy přenechal. Obžalovaná vše slíbila splatit, nakonec však na účet vrátila jen čtyři tisíce a přestala komunikovat. Martinovi mezitím dluh u bank narostl o téměř tři sta tisíc korun.

Podobný osud, ovšem s mnohem menší finanční újmou, stihl i dvacetiletého Michala. Florové zapůjčil 20 tisíc korun a notebook. Počítač získal zpět. Když se domáhal peněz, zorganizovala jeho fyzické napadení, kterým ho chtěla zastrašit.

Sedmadvacetiletý Aleš, třetí z podvedených mužů, pro změnu do společného bydlení s Florovou hodlal investovat 188 tisíc. „Tím, že se prokazovala jako policistka, v lidech vzbuzovala důvěru,“ zmínil okradený mladík. Peníze si pod dozorem ženy vypůjčil v bance, chtěl být ale u toho, když bude koupi bytu dojednávat. Podvodnice pak neváhala obálku s hotovostí ukrást ve chvíli, když mladík zastavil u čerpací stanice.