VIDEO: Přepadával a znásilňoval školačky, tvrdí, že nic neudělal

Brno - U brněnského okresního soudu se dnes začal řešit případ jednatřicetiletého Lukáše Dostála, který je obžalován ze sedmi znásilnění. Některým jeho obětem bylo deset a jedenáct let a nejmladší dokonce sedm let. Své oběti přepadával nejčastěji, když šly ze školy, přímo u vchodových dveří v jejich bydlišti. Oběti nejen znásilňoval, ale také vydíral. Obžalovaný vinu popírá. Za tyto trestné činy mu hrozí až dvanáctiletý trest.

Žalobkyně Zuzana Zámoravcová detailně popsala všechna přepadení, která pro mnohé dovky skončila celoživotním hrůzným zážitkem. „První případ se odehrál v roce 2008 v jeho bytě v Brně. Tehdy dvacetiletou dívku připoutal kovovými pouty a vykonal na ní anální styk. Dalších šest případů se odehrálo loni, ale už s mnohem mladšími obětmi, ohrožoval je nožem, vyhrožoval jim zabitím, stáhl jim oblečení a snažil se je osahávat na genitáliích,“ poslala žalobkyně Zuzana Zámoravcová. Dívkám se většinou podařilo násilníkovi vytrhnout, některé ale mají dodnes velké zdravotní obtíže. K soudu dnes přišly některé starší znásilněné dívky, ale i rodiče nezletilých obětí.

Dostál, který je nezaměstnaný, byl zadržen policií loni 8. srpna bezprostředně po posledním napadení. Tvrdí, že nikdy žádný z činů, z nichž je obviněn, nespáchal. Odmítl i fakt, že ho poznala jedna z obětí, a neumí si vysvětlit, jak se jeho pachové stopy dostaly na její oblečení. Na otázky soudu dnes odmítl odpovídat, a tak se pouze četly jeho staré výpovědi z policejních výslechů.

Výpověď dívky, kterou se pokusil Lukáš Dostál znásilnit a zranil ji nožem (zdroj: ČT24)

Soudní znalci se k případu vyjádří příští týden. Dostál, který je již deset měsíců ve vazbě, zažádal soud o propuštění.

Lukáš Dostál, obžalovaný z přepadení a znásilnění několika dívek
Zdroj: ČT24