Z Běhounské se odtahovalo za pouhé zastavení, najednou parkovat lze

Brno - V centru Brna vznikl kuriózní problém s parkováním. V Běhounské ulici nesměl nikdo ani zastavit, jinak byl nemilosrdně odtažen. Hlavní argument městské policie byl, že auta brání průjezdu ulicí. Dnes ale v místě parkují a nikdo je neodtáhne. Město totiž v Běhounské ulici zřídilo rezidenční  parkování. Vozidla, za jejichž parkování musí zaplatit jejich majitel roční poplatek, totiž zřejmě průjezdu Běhounskou na rozdíl od těch stojících zadarmo nebrání.

Argumentace města, zdá se, kulhá na obě nohy. To až dosud bránilo vozidlům v Běhounské ulici zastavit byť jen na složení nákladu. Své zkušenosti s tím má i Jan Zelený, který v Běhounské ulici podniká. „Docházelo tady vždycky k nevídaným manévrům. Postihy byly extrémně přísné. Ráno v osm hodin přijely tři odtahovky, naložily všechna auta bez ohledu na skládání zboží nebo výjimky a všechny do jednoho odtáhly,“ uvedl Zelený.

Vozidla byla skutečně odtahována a to z důvodu bránění silničnímu provozu. Proč ale nebrání provozu teď? „Vyhrazené parkování je přímo závislé na městských částech, v tomto případě na Brně-středu. My předpokládáme, že je dočasné a jistě má své racionální důvody,“ řekl k tomu mluvčí Magistrátu města Brna Pavel Žára. Městská část Brno-střed odpovědnost rázem vrátila na stranu Magistrátu. „Odbor dopravy Magistrátu města Brna stanovil přechodnou úpravu provozu, kterou umožnil instalací přechodného dopravního značení na Běhounské,“ prozradil mluvčí Brna-střed Roman Burián. „Magistrát to jenom schválil, iniciativa vzešla z Brna-střed,“ ukončil výměnu Žára.

Parkování na ulici Běhounská jen pro někoho (zdroj: ČT24)

Shrnuto a podtrženo, město Brno se dlouhodobě snaží dostat auta z centra a vyhradit město chodcům. Přesto nyní povolilo, na tom samém místě - ze kterého nařizovali strážníci odtah z důvodu bránění silničního provozu - zřídit hned dvě vyhrazená parkovací místa. V ulici je tak k vidění absurdní situace. Šest vozidel stojí v řadě a silničnímu provozu brání všechna stejně. Přesto čtyřem z nich hrozí odtažení.

  • Vyhrazené parkovací místo autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/27/2621/262070.jpg
  • Je to překážka silničního provozu nebo není? autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/27/2621/262071.jpg