Soud v Brně za zabývá případem týrání čtyřměsíčního chlapce

Brno - Brněnský krajský soud se dnes začal zabývat případem jednatřicetiletého muže, který čelí obžalobě z týrání svého čtyřměsíčního syna. Dítěti uvázal loni v září plenu tak silně, že mu způsobil podle spisu zlomeninu čtyř žeber, předloktí a pohmoždění plic. Muži hrozí až 12 let vězení. Otec chlapce vinu popírá. Tvrdí, že se na jeho narození velmi těšil a choval se k němu citlivě. Z vyjádření soudního znalce ale vyplývá, že dítě bylo dlouhodobě týráno. Proces byl odročen na 20. července, kdy se počítá s výslechem matky dítěte.

Otec dítěte stojí před soudem za týrání a ublížení na zdraví. Chlapcův zdravotní stav byl po údajném brutálním uvázání pleny velmi špatný. Dítě nemohlo dýchat. Po převozu do brněnské dětské nemocnice mu zachránil život pobyt v takzvaném kyslíkovém stanu.

Muž podle obžaloby týral chlapce ve Znojmě a v Jihlavě. Bil jej přes zadek, pouštěl mu na hlavu studenou vodu z kohoutku a vytahoval mu zavedenou sondu, kterou dostával chlapeček stravu. Zdravotníci navíc odhalili na těle dítěte stopy po dřívějším násilí.