Mladík si vyzvedl řidičák a zabil dva kamarády

Mašovice (Znojemsko) - Ve středu v podvečer zemřeli při nehodě osobního auta mezi Hradištěm a Mašovicemi na Znojemsku dva lidé, osmnáctiletá dívka a sedmnáctiletý muž. Osmnáctiletý řidič pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu komunikace a svým schopnostem. Vzhledem k tomu, že si ten den o půl čtvrté odpoledne vyzvedl svoje úplně nové řidičské oprávnění, neměl ani dostatek zkušeností.

Skupinka mladých lidí ze Znojemska se jela koupat, kousek před cílem ale havarovali. Jeli v osobním voze Škoda 125L po silnici ze Znojma. Po projetí mírné levotočivé zatáčky dostal řidič smyk, vyjel do příkopu, pravou zadní částí vozu narazil do stromu a ten přelomil. Auto pak bylo odhozeno a levou zadní částí narazilo na další strom. Vozidlo se uprostřed zcela roztrhlo.

Dva mladíci na předních sedadlech vyvázli s lehkými zraněními. Nejtragičtěji skončili spolujezdci vzadu. Šestnáctiletá dívka na levé straně utrpěla těžké zranění. Vrtulníkem byla transportována do nemocnice v Brně. Osmnáctiletá dívka uprostřed a šestnáctiletý chlapec vpravo svým zraněním na místě podlehli. Sedmnáctiletý mladík na předním sedadle je hospitalizován v nemocnici ve Znojmě. Mladý muž za volantem byl po ošetření propuštěn do domácího léčení. Dechová zkouška u něho vyloučila požití alkoholu a test na přítomnost drog v těle byl také negativní.

Vzhledem ke stáří vozu se škoda odhaduje na 5000 korun. Mladého řidiče za jednu z jeho prvních jízd patrně čeká trestní stíhání. Hrozí mu obvinění z ublížení na zdraví z nedbalosti.