Strážníci srazili mladíka. Podle svědků záměrně, policie to popírá

Události: Strakoničtí strážníci srazili mladíka, podle svědků záměrně (zdroj: ČT24)

Policie vyšetřuje případ strakonických strážníků, kteří služebním autem srazili dvacetiletého mladíka. Nehoda se stala v neděli, ve chvíli, kdy – podle chlapcových přátel – šel společně s ostatními po chodníku, když se vraceli z maturitního plesu kamarádů a mířili do baru. Městská policie vinu odmítá.

„My jsme šli vpravo po chodníku, oni zapnuli majáky, aby mohli přejet do protisměru, a pak ho srazili. Vytúrovali motor a srazili ho,“ popisuje svědek nehody Miroslav Zubalík. „Přepadl přes kapotu, byl to nekontrolovatelný pád, měl jsem o něj strach,“ dodává další svědek Roman Škoda.

Strážníci jeli autem, které je jako jediné vybavené záznamovým zařízením. Video z nehody existuje, policie ho ale nesmí po dobu vyšetřování zveřejnit. Podle vedení městské policie dokazuje, že nehoda se stala jinak. Podrobnosti ale říct nemůžou. „Městská policie je bezmocná se k celé události vyjadřovat,“ tvrdí mluvčí strakonické městské policie Eva Šindelářová.

Policisté místo nehody označili zelenými značkami. Nejsou na chodníku, ale na silnici. Strážníci jsou teď postaveni mimo službu a čekají na výsledek vyšetřování.

Otec chce podat trestní oznámení

Sražený mladík podle policie dechovou zkoušku odmítl. Z nemocnice ho ve středu propustili do domácího léčení. „Měl lehká zranění, opakovanými vyšetřeními jsme vyloučili těžké zranění,“ uvádí primář chirurgického oddělení Nemocnice Strakonice Jan Hlad.

„Budu podávat trestní oznámení. Nezavolali policii, nezavolali záchranku, nezavolali dopravní policii,“ zlobí se otec sraženého chlapce Jiří Máška. Postup strážníků na místě zatím nikdo nemůže komentovat, ani záchranáři. Policie čeká na ukončení vyšetřování a také na výsledky lékařské zprávy.