Výměna kamer v tunelech uzavře na dva víkendy část Pražského okruhu

Až do začátku února musejí řidiči počítat s částečnými i úplnými uzavírkami na jižní části Pražského okruhu. Kvůli výměně a testování kamerového systému se na několik dní obousměrně uzavřou i Komořanský (Cholupický) a Lochkovský tunel.

Komořanský tunel se zcela uzavře v pátek 13. ledna v 21 hodin. Znovu po něm řidiči projedou v pondělí 16. ledna od 4. hodiny ranní. Neprůjezdný tak bude celý úsek Pražského okruhu mezi Vestcem a Lahovicemi.

Řidiči budou muset tuto část objíždět – trasa začíná u sjezdu z okruhu u Lahovic, vede Strakonickou ulicí na Barrandovský most a dále po Jižní spojce a směrem k dálnici D1. Po dobu uzavírky bude povolen vjezd na tyto komunikace i nákladním vozům.

Lochkovský tunel silničáři zavřou mezi 3. a 6. únorem, a to opět od páteční 21. hodiny do pondělní 4. hodiny. Na krátkodobé omezení, kdy auta jezdí obousměrně jen jedním tubusem, se řidiči musí připravit už mezi 25. a 29. lednem a znovu pak od 1. do 3. února. 

Kvůli komplexním zkouškám kamer nemohl být provoz v tunelech zachován, podle Ředitelství silnic a dálnic byla uzavírka alespoň zkrácena na nezbytné minimum. „Práce budou probíhat při maximálním možném nasazení pracovních sil – třísměnném provozu. Snahou ŘSD je ukončení prací před stanoveným termínem,“ uvedla organizace.

Také podle ÚAMK je naplánovaná doba uzavírky vhodná. „V lednu je slabší provoz, o víkendu ještě zeslábne. De facto budou jezdit jen řidiči, kteří se vracejí z hor nebo jedou za někým na návštěvu,“ říká mluvčí automotoklubu Petr Vomáčka.