Dlouhé parkování v centru Třebíče se prodraží. Ceny stoupnou i osminásobně

V Třebíči zdraží parkování (zdroj: ČT24)

Třebíč chce snížit počet aut v centru města. Od ledna příštího roku proto zdraží parkovné. V některých místech až osminásobně. Na nejvytíženějších parkovištích bude první půlhodina zdarma, celodenní stání pak vyjde i na čtyři sta korun.

Dopoledne v centru Třebíče prakticky není kde zaparkovat. Podle radnice parkoviště plní především ti, kteří v centru pracují a svá auta tam tak nechávají celý den.

„To celodenní parkování nebylo tak drahé, aby si to ti lidé nemohli dovolit. Vyšlo asi na třicet korun,“ přiblížila mluvčí města Irini Martakidisová.

Záchytné parkoviště bude zdarma

Parkování ve městě od Nového roku proto výrazně podraží. Někde se ceny zvýší až osminásobně. Například v ulici Vítězslava Nezvala u autobusového nádraží. Celodenní lístek tam aktuálně stojí třicet korun, nově to bude dvě stě padesát. Na Karlově náměstí zaplatí řidiči dokonce čtyři stovky.

Ceník parkovného v Třebíči
Zdroj: ČT24/MěÚ Třebíč

„Hlavním cílem města je, aby v centru města mohli zaparkovat lidé krátkodobě. Ti, kteří si potřebují ve městě něco vyřídit,“ vysvětlila mluvčí.

Od příštího týdne budou moci řidiči využívat záchytné parkoviště v Hrotovické ulici. To má kapacitu až sto šedesát aut a parkování tam bude zdarma. Do centra pak budou muset pěšky, nebo autobusem.