Při čelním střetu dvou osobních aut zemřeli na Rychnovsku tři lidé

Při čelním střetu dvou osobních automobilů na Rychnovsku zemřeli tři lidé. Tragická nehoda se stala v pátek okolo šesté hodiny večer na silnici druhé třídy mezi Rychnovem nad Kněžnou a Rokytnicí v Orlických horách.

„Z dosud nezjištěných příčin třiatřicetiletý řidič Volkswagenu Golf jedoucí směrem od Rokytnice vyjel do protisměrné části vozovky, kde se čelně střetl s protijedoucí Fabií směrem od Rychnova, v níž cestovala šestačtyřicetiletá žena a osmnáctiletý spolujezdec. V důsledku střetu všichni tři utrpěli zranění, kterým na místě podlehli,“ popsala policejní mluvčí Eva Prachařová.

Na místě nehody zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému, silnice byla několik hodin uzavřena kvůli zajištění všech stop i odklizení následků dopravní nehody. Přesné příčiny nehody jsou předmětem vyšetřování.

Jedna z nejvážnějších nehod v Královéhradeckém kraji

Letos jde o jednu z nejvážnějších dopravních nehod v Královéhradeckém kraji. V neděli 19. června v Krkonoších po pádu stromu na auto zemřeli tři lidé. Strom spadl na auto jedoucí po silnici z Malé Úpy k Hornímu Maršovu. Na místě zemřely dvě ženy ve věku 76 a 88 let, zemřel také patnáctiletý chlapec. Šestasedmdesátiletého řidiče záchranáři vrtulníkem přepravili do nemocnice. Mohutný smrk se pravděpodobně zlomil a pak spadl přes silnici kvůli poryvu větru.

Letos v únoru po nárazu auta do stromu v Litomyšli na Svitavsku uhořeli tři lidé. Další člověk byl zraněn. V dubnu potom při dopravní nehodě u rybníka Staňkov poblíž stejnojmenné obce na Jindřichohradecku zahynuli tři muži. Všichni cestovali v jednom osobním autě, které narazilo do stromu.

V úterý 12. dubna u Vamberku na Rychnovsku po čelním střetu osobního auta s kamionem zemřeli dva lidé. Na místě nehody zemřela sedmasedmdesátiletá spolujezdkyně z osobního auta, o dva roky starší řidič zemřel později v nemocnici.