Dopravní obtíže se v rozkopané Plzni ještě zhorší. Začala další uzavírka

Dopravní obtíže se v rozkopané Plzni ještě zhorší. Začala další uzavírka (zdroj: ČT24)

Řidiči projíždějící Plzní se musejí připravit na další zpoždění. Opravovat se bude na dvou úsecích Rokycanská ulice, která navazuje na přivaděč k dálnici D5 na Prahu. Jde už o třetí uzavírku během letních měsíců. Řidiči, kteří mohou využít jinou trasu, by se měli západočeské metropoli především ve špičkách vyhnout.

Na Klatovské na Jižním Předměstí se jezdí jedním pruhem. A už kolem jedenácté dopoledne tam řidiči v pondělí stáli v dlouhých kolonách. Ve dvou úsecích dokonce opravy komplikují průjezd záchranářům. „V místech, kam mohli odbočit na tramvajový pás, to teď není možné, proto je průjezdnost tohoto úseku v dopravní špičce špatná, cesta trvá delší dobu,“ popsala mluvčí Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje Mária Svobodová.

Ke dvěma opravovaným páteřním silnicím v Plzni, Klatovské a Koterovské, od pondělka přibyla další – Rokycanská. Tam se rozšiřuje levý odbočovací pruh směrem na Doubravku. „Budeme potřebovat, aby byli řidiči velice tolerantní,“ řekl šéf Správy Plzeň Ředitelství silnic a dálnic Miroslav Blabol.

„Hotový je už průjezd U Práce, velmi brzy začnou práce na přejezdu v Dobrovského ulici,“ sdělil náměstek primátora Michal Vozobule (TOP 09). Na všech rekonstruovaných úsecích se jezdí jedním pruhem. Klatovská a Koterovská budou opravené na konci srpna, Rokycanská v půlce listopadu.