Bývalé sídlo libereckých strážníků mizí. Prozatím tam má být parkoviště

Na místě bývalého sídla strážníků v dolním centru Liberce bude zatím parkoviště. Budovu v ulici Dr. Milady Horákové současný majitel bourá, protože je ve špatném technickém stavu. Vyplývá to z vyjádření Ondřeje Paclta, mluvčího skupiny Syner Group, jejíž jedna firma objekt vlastní. Liberečtí strážníci v objektů působili čtrnáct let.

Městská policie měla v někdejším sídle Okresního podniku bytového hospodářství svoji hlavní základnu od roku 1993 dalších 14 let, než se přestěhovala do budovy Uranu, kde je dosud. Město pro opuštěnou budovu nemělo využití, a nakonec ji prodalo.

Plánů na využití prázdného několikapatrového domu bylo podle mluvčího současného vlastníka několik. Kompletní rekonstrukce však podle Paclta nepřicházela v úvahu. Objekt byl totiž dispozičně zastaralý a také špatně technicky řešený. Podobně na tom byl i celý areál a související infrastruktura. 

Zatím parkoviště, dál se neví

„Na špatném stavu se navíc podepsalo, že objekt byl řadu let opuštěný a pouze udržovaný, proto jsme z preventivních a bezpečnostních důvodů přistoupili k jeho demolici,“ řekl mluvčí skupiny Syner Group. 

Po zkultivování celé plochy bude podle něj zatím plnit roli parkoviště pro uživatele vedlejší kancelářské budovy S tower. „Do budoucna připravujeme plán na celkovou revitalizaci tohoto území, ale jsme na úplném začátku a je to běh na dlouhou trať. Navíc ve druhé polovině areálu máme stále fungující nájemce,“ dodal Paclt.

Budova Uran - současné sídlo Městské policie Liberec
Zdroj: Jiří Částka/ČTK