Požár v areálu kovošrotu v Kralupech je po týdnu zlikvidovaný, místo si převzal majitel

Požár plastového odpadu v areálu kralupského kovošrotu je po týdnu zlikvidovaný. Místo si převzal majitel, musí na něj povinně dohlížet. Hasiči zásah ukončili. Dál pokračuje vyšetřování příčiny požáru.

V areálu začalo hořet minulé úterý kolem páté hodiny večerní, hasiči požár prohlásili za zlikvidovaný přesně o týden později dopoledne. Do té doby na místě nepřetržitě hlídali, i v uplynulých dnech objevili skrytá ohniska a hasili i plamenné hoření.

Majitel musí areál sledovat i v příštích dnech. „Byl nařízen šestidenní dohled,“ řekla mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková.

Požár zasáhl zhruba padesát metrů širokou skládku plastového odpadu. Postupně zde zasahovalo několik stovek hasičů, ve čtvrtek ráno dostali požár asi po čtyřiceti hodinách pod kontrolu. Do čtvrtečního večera platil nejvyšší možný stupeň poplachu, v pátek byl snížen na základní.

Škoda způsobená požárem je předběžně odhadnutá na tři miliony korun. Policisté případ vyšetřují jako podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci, za což v případě dopadení pachatele a prokázání viny hrozí až tříletý trest vězení.