Záchranáři ošetřili na Bruntálsku 17 táborníků, měli příznaky otravy

Záchranáři v sobotu na Bruntálsku ošetřili 17 účastníků dětského tábora. Dva dospělí a 15 dětí poté skončili v nemocnicích v Krnově, Opavě a Ostravě s příznaky otravy. Trpěli zažívacími problémy. Nyní už jsou všichni doma. V neděli večer o tom informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

„Zasahující lékař na místě vyšetřil 17 účastníků dětského letního tábora, kteří jevili známky zdravotního postižení. Šlo především o zažívací obtíže provázené nevolností, zvracením a průjmy, stejně jako o zvýšenou tělesnou teplotu,“ vyjmenoval Humpl.

Dodal, že většina dětí byla ve věkovém rozpětí mezi sedmi a čtrnácti lety. „Záchranáři následně transportovali sedm pacientů na dětskou ambulanci krnovské nemocnice, stejný počet na infekční oddělení opavské nemocnice a tři pacienty do ostravské fakultní nemocnice,“ doplnil.

V opavské nemocnici se lékaři starali o sedm pacientů. „Pět z nich propustili do domácího ošetření ještě v sobotu, dva dnes,“ řekla v neděli večer mluvčí nemocnice Monika Kunčarová. Podobná situace byla i v Krnově. „Pět pacientů jsme ošetřili ambulantně, dva zůstali přes noc. I ti už jsou ale doma,“ uvedl náměstek ředitele krnovské nemocnice Jiří Krušina.

Mluvčí ostravské fakultní nemocnice Petra Petlachová doplnila, že i v jejich případě byli během neděle všichni tři účastníci tábora propuštěni domů.