Požár v areálu kralupského kovošrotu je pod kontrolou, zásah hasičů pokračuje

Požár plastového odpadu v areálu kovošrotu v Kralupech nad Vltavou, který vypukl v úterý, je zhruba po čtyřiceti hodinách pod kontrolou. Hasiči ho dohašují. Vyšetřování příčiny požáru bude pokračovat až po úplné likvidaci ohně.

Oheň vznikl v průmyslové oblasti v úterý před pátou hodinou večerní. Byl vyhlášen nejvyšší stupeň poplachu, který stále trvá. Že je požár oficiálně pod kontrolou, ohlásil velitel zásahu ve čtvrtek po půl deváté dopoledne.

„Na místě pokračují hasební práce za vysokého nasazení profesionálních i dobrovolných hasičů,“ uvedl mluvčí středočeských hasičů Tomáš Bakalář. Ve středu večer bylo v areálu kolem pětadvaceti jednotek hasičů, ve čtvrtek ráno dvaadvacet. 

Oheň zasáhl asi padesát metrů širokou hromadu odpadů. K dohašování použili hasiči i těžkou techniku, protože je třeba odpad postupně rozhrnovat a hledat skrytá ložiska ohně.

Výše způsobené škody zatím nebyla určena, policejní mluvčí Barbora Schneeweissová ve středu řekla, že finanční škoda zřejmě způsobená nebude, protože jde o odpad. Pravděpodobnou příčinou vzniku požáru může být podle předběžných informací policie nedbalost či úmyslné založení. Jeden z hasičů se lehce zranil.