Provoz u Karlštejna je po čtvrteční nehodě rychlíku obnoven, vlaky jezdí po jedné koleji

Provoz na jedné koleji železničního koridoru mezi Karlštejnem a Zadní Třebaní na Berounsku je po čtvrteční nehodě rychlíku obnoven, vlaky zde zatím jezdí sníženou rychlostí, informovaly v pátek pozdě odpoledne České dráhy na Twitteru. Rychlík ve čtvrtek narazil v úseku do sesunuté skály na kolejích a část soupravy vykolejila, pět cestujících se lehce zranilo.

Správa železnic na Twitteru uvedla, že na základě statického posouzení svahu nad tratí plánuje zprovoznění jedné koleje k 18:00, což se nakonec podařilo. „Dvoukolejný provoz v místě bude možné obnovit po provedení sanace skal a instalaci ochranných sítí přibližně za dva týdny,“ dodala.

Rychlík ve čtvrtek ráno narazil v úseku mezi Karlštejnem a Zadní Třebaní do spadlé skály na kolejích, lokomotiva a první vagon vykolejily. Ve vlaku cestovalo zhruba sto padesát lidí. Záchranáři ošetřili pět lehce zraněných, čtyři na místě, jednoho cestujícího s pohmožděnou krční páteří převezli do nemocnice v Hořovicích.

Nehoda se stala na trati, kde je od čtvrtka do 16. července plánovaná v úseku z Prahy do Berouna kvůli pokračující modernizaci výluka, místo některých vlaků jezdí autobusy, změnily se odjezdové časy.