Za loňskou smrtelnou nehodu u Plzně policie obvinila řidiče autobusu

Z usmrcení z nedbalosti a z těžkého ublížení na zdraví obvinili policisté devětačtyřicetiletého řidiče autobusu, který loni koncem srpna na okraji Plzně narazil do odstaveného nákladního auta. Uvedla to policejní mluvčí Eva Červenková. Při nehodě zemřela jedna žena, další lidé včetně samotného řidiče utrpěli zranění. U soudu mu za to hrozí až šestileté vězení.

Nehoda se stala 26. srpna časně ráno na výpadovce z Plzně na Domažlice, asi půl kilometru za čerpací stanicí. Nákladní auto tam stálo kvůli poruše v odstavném pruhu a čekalo na odtah. Bylo řádně označeno výstražným trojúhelníkem, řekla tehdy policejní mluvčí. Autobus, v němž cestoval řidič a další tři lidé, do auta zezadu narazil.

Na místě zemřela šestatřicetiletá žena. Do fakultní nemocnice převezly sanitky osmačtyřicetiletého muže se středně těžkým poraněním a lehce zraněného osmadvacetiletého muže a čtyřiatřicetiletou ženu, následně tam sanitka odvezla i dva lidi z nákladního auta, informovali loni po nehodě policisté a záchranáři.

Silnice první třídy byla kvůli vyšetřování nehody a následně kvůli nesnadné nakládce havarovaného autobusu většinu dne zavřená a řidiči nemohli využít ani nájezd na dálnici D5 směr Rozvadov.

Podle serveru novinky.cz, který o obvinění jako první informoval, vyšetřování ukázalo, že se řidič autobusu plně nevěnoval řízení a nereagoval včas na odstavený nákladní vůz.