Požár ve výrobní hale na Mladoboleslavsku způsobil škodu za padesát milionů korun

V Bezně na Mladoboleslavsku hořela ve čtvrtek večer hala na výrobu svařovacích dílů, škoda podle odhadů dosáhla až padesáti milionů korun. Příčinu zjišťuje vyšetřovatel. Jeden muž se nadýchal zplodin, byl převezen do mladoboleslavské nemocnice, řekli mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda a mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová.

Na místo vyjížděli hasiči ve čtvrtek před 19:00. „Veškeré osoby opustily budovu ještě před příjezdem hasičů,“ uvedl Svoboda. Pod kontrolou byl oheň zhruba hodinu po začátku zásahu. Poté následovala prohlídka celého prostoru termokamerou, bylo odhaleno a uhašeno jedno skryté ohnisko.

Hasiči na Twitteru uvedli, že ve výrobní hale začalo hořet vozidlo. Požár poškodil několik drahých obráběcích strojů, proto je škoda vysoká. Výsledek vyšetřování příčiny bude podle Svobody známý v následujících dnech.

Do pátečního rána zůstala kvůli dohledu na místě jednotka dobrovolných hasičů. Hasiči dopoledne ještě celý prostor zkontrolují, aby mohli oznámit likvidaci požáru.