Dálnice D4 je po odklizení nehod průjezdná v obou směrech, nikdo se vážně nezranil

Při nehodách na dálnici D4 poblíž Kytína havarovalo v sobotu ráno celkem deset aut. Šest osobních a jedno nákladní ve směru na Prahu a tři v opačném směru, ve směru z Prahy havaroval i autobus, uvádí web Dopravní info. Dálnice byla uzavřená několik hodin, směr na Strakonice byl zprůjezdněn po 13. hodině, směr na Prahu zhruba o dvě hodiny dříve. Nikdo se vážně nezranil.

Vozidla havarovala v úseku mezi Kytínem a Voznicí na pomezí okresů Praha-západ a Příbram. Podle informačního webu Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) bylo na vozovce náledí. Záchranná služba ošetřila tři zraněné.

„Měli zranění lehčího charakteru, po nezbytné péči na místě byli převezeni do příbramské nemocnice,“ uvedla mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová.

Příčiny a okolnosti havárií policisté vyšetřují, podle policejního mluvčího Pavla Truxy řidiči zřejmě nepřizpůsobili jízdu stavu a povaze vozovky.

Dokumentování nehod, odstraňování jejich následků a uklízení vozovky trvalo až do odpoledních hodin. Ve směru na Prahu i na Strakonice se tvořily na dálnici kolony. Na Strakonice se zatím jezdí jedním pruhem.