Z Horních Počernic na D10 se bude jezdit kyvadlově. Ve středu začne omezení i na Jižní spojce

Začíná oprava mostu nad dálnicí D10 na východním okraji Prahy. Most je součástí křižovatky na třetím kilometru dálnice a je důležitý pro obsluhu Horních Počernic. Během oprav sice zůstane průjezdný, ale pouze kyvadlově jedním pruhem. Na provoz na dálnici by jeho oprava naopak neměla mít větší vliv. Technická správa komunikací hlavního města navíc připravuje ještě jedno velké dopravní omezení – od středy začne opravovat Jižní spojku.

Práce na mostě s prozaickým „jménem“ X565, přes který prochází silnice Horní Počernice – Radonice (severně od mostu ulice Počernická a jižně od něj Ve Žlíbkách) a na obou jeho koncích jsou nájezdy na dálnici D10, začnou v průběhu úterý. Potrvají rovného čtvrtroku do 22. prosince. Následovat bude zimní přestávka, ale na jaře se dělníci na most ještě vrátí a práce dokončí až v létě příštího roku.

Most se bude opravovat po půlkách, řidiči tedy musí počítat s tím, že se na něm bude jezdit kyvadlově, a hrozí, že se na předmostích vytvoří kolony. Budou-li kolony dlouhé, mohly by postávat již na dálnici, ale provoz na ní samotné stavební práce výrazněji neomezí. Výjimkou budou dílčí uzavírky v nocích od 24. do 28. září. „Jedná se vždy o uzavření jednoho jízdního pruhu na D10. Zbylá část dne bude bez omezení na dálnici,“ avizovala Technická správa komunikací.

Společnost, která spravuje silnice ve vlastnictví Prahy, plánuje zahájit ještě jednu velkou opravu. Od středy bude čekat omezení na řidiče mířící po Jižní spojce z Braníka do Krče. Uzavřen bude jeden jízdní pruh mezi Vrbovou a Sulickou ulicí. Podle TSK jsou ve vozovce vyjeté koleje, je proto potřeba vyfrézovat její povrch a položit nový. Obnoveno bude rovněž vodorovné dopravní značení. Práce na Jižní spojce potrvají do 30. října.