Oprava vodovodu v Holešovicích trvala třináct dnů, tramvaje měly celou dobu výluku

Téměř dva týdny poté, co havárie vody poškodila trať, se vracejí tramvaje do ulice Dukelských hrdinů v pražských Holešovicích. Dopravní podnik původně předpokládal, že oprava potrvá jen několik dnů, nakonec zabrala dvakrát delší čas než náprava podobné havárie v Ječné.

Tramvajovou trať mezi zastávkami Strossmayerovo náměstí a Výstaviště Holešovice uzavřel pražský dopravní podnik 15. srpna. Vodovod praskl v blízkosti výstaviště pod křizovatkou ulice Dukelských hrdinů se Strojnickou.

Oprava byla náročná proto, že bylo před opravou samotného vodovodu nutné odstranit z vozovky koleje. Nakonec práce trvaly třináct dní.

Kvůli výluce jezdily odklonem okolo Pražské tržnice linky 6 a 17, noční 93 a 94 a také historická 41. K výstavišti zajížděly místo tří linek pouze tramvaje číslo 12 a polovina spojů linky 17. Od výstaviště k Veletržnímu paláci museli lidé pěšky.

Tramvajovou dopravu v Praze zkomplikovaly havárie vodovodů letos již několikrát. Nejrozsáhlejší dopad na provoz měla v první polovině srpna mimořádná výluka v Ječné ulici, kudy jezdí šest denních a čtyři noční linky. Oprava trvala šest dnů. O dva dny rychleji se podařilo opravit vodovod, kvůli kterému nemohly v dubnu jezdit tramvaje z I. P. Pavlova Bělehradskou ulicí na náměstí Bratří Synků.