U Bzence hořel les podél trati. Hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu

U Bzence na Hodonínsku hořel na několika místech les u trati, hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu. Na místě zasahovalo dvacet jednotek hasičů. Událost je bez zranění, příčina požáru zatím není známá.

Hasiči dostali první hlášení o požáru kolem 13:30. „V podstatě jde o tři ohniska kolem trati, vedeme to tedy zatím jako tři požáry. Největší je u Bzence, ohnisko je ale také u Moravského Písku a u Rohatce,“ řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

V místě zasahovalo do dvaceti jednotek hasičů, tedy zhruba osmdesát hasičů. Podle mluvčího jich bylo nejvíce právě u Bzence, zhruba kolem čtyřiceti. Uvedl, že přejížděli i k ostatním ohniskům, podle potřeby. U Bzence také hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu. Rozeznávají čtyři poplachové stupně, nejzávažnější je čtvrtý, který bývá vyhlašován jen při mimořádných situacích. Požár u Bzence zlikvidovali kolem 15:40, zbylá dvě ohniska o něco dříve.

Okolí Bzence patří z hlediska požárů k rizikovým místům. V roce 2012 v místě zvaném Moravská Sahara shořelo sto pětašedesát hektarů lesa. Nebývale rozsáhlý požár likvidovalo několik dní téměř patnáct set hasičů. Příčinu požáru se tehdy nepodařilo zjistit.