Jeden mrtvý a tři zranění po nehodě autobusu a osobního auta v Praze 5

Při nehodě autobusu a osobního auta v Bucharově ulici v pražském Motole zemřel ve středu ráno jeden člověk. Další tři lidé jsou zranění, z toho dva těžce. Všechny oběti jsou z osobního auta. Na místě zasahoval vrtulník záchranářů. Vyplývá to z informací pražské záchranné služby a policie. Provoz v místě nehody je řízen kyvadlově.

„Na Bucharově ulici se stala vážná dopravní nehoda autobusu a osobního vozidla se smrtelným zraněním,“ uvedla pražská policie na Twitteru.

Podle policejního mluvčího Jana Rybanského byla nehoda oznámena kolem 07:15. „Podle předběžných informací řidička osobního vozidla vjela do protisměru, kde se čelně srazila s autobusem. Následně bylo osobní vozidlo odmrštěno na svodidla. Okolnostmi této dopravní nehody se v tuto chvíli zabývají policisté z oddělení dopravních nehod,“ řekl Rybanský.

Při nehodě zemřel jeden člověk. Další tři lidé byli zraněni. „Jeden muž a jedna žena byli ve vážném zdravotním stavu, bylo nutné je uvést do umělého spánku a připojit na umělou plicní ventilaci,“ sdělila mluvčí záchranné služby Jana Poštová. Zranění třetího člověka je podle mluvčí lehké až středně těžké.

Všechny oběti jsou z havarovaného osobního auta. „V autobuse byl pouze řidič,“ upřesnil Rybanský.

Prvotní informace záchranářů hovořily o jednom mrtvém a přibližně čtyřech zraněných.