V Praze 9 shořelo devět aut. Podezřelý z místa uprchl s popálenýma rukama

Zprávy v 15: Zapálená auta na Praze 9, pachatele hledá policie (zdroj: ČT24)

Kvůli rannímu požáru devíti aut v Praze 9 hledá policie pachatele, který z místa činu utekl s popálenýma rukama. Lékaři, lékárníci či další osoby mají v takovém případě volat linku 158. Škoda činí pět milionů korun.

Hasiči se k požáru vydali kolem páté ráno, plameny se jim podařilo dostat pod kontrolu za sedm minut, asi hodinu ale oheň dohašovali, sdělil mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

„Jako první na místo přijeli kolegové z cizinecké policie a zjistili, že tři vozidla hoří v plném rozsahu. Policisté u vozidla, které stálo vedle nich a ještě nehořelo, rozbili teleskopickým obuškem boční okno, aby ho odbrzdili a odtlačili do bezpečí. Další vozidla se již kvůli rozsahu požáru zachránit nepodařilo,“ uvedl policejní mluvčí.

Až šest let vězení

Během dopoledního vyšetřování byla škoda odhadnuta na pět milionů korun. „Případ je prověřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, za což hrozí až šestiletý pobyt za mřížemi,“ uvedl na webu mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Kriminalisté při vyšetřování zjistili, že s největší pravděpodobností jde o úmyslné zapálení jednoho z vozidel a následné rozšíření na další.

Podle fotografií a videa, které hasiči zveřejnili, požár většinu zasažených aut zcela zničil. „Hasičský vyšetřovatel si na místo povolal speciální techniku na zvednutí autovraků. Výsledky šetření předáme policii,“ napsali hasiči na Twitteru.

Policie poté oznámila, že od požáru devíti vozidel utekl pachatel, kterému hořely ruce. Přidala i kamerový záznam utíkajícího člověka. „S popáleninami mohl vyhledat lékařské ošetření nebo navštívit lékárnu. Žádáme, aby se na linku 158 ozvali zdravotníci nebo lékárníci, kteří přišli do styku s člověkem, jenž má popálené ruce,“ vyzvali policisté.