Noční požár v Praze si vyžádal evakuaci desítek lidí. Příčinou byl přímotop

Noční požár v domě v Praze 2 si vyžádal evakuaci desítek lidí, šest jich zdravotničtí záchranáři převezli do nemocnice. Po uhašení ohně se obyvatelé mohli vrátit domů. Příčinou požáru byla nedbalost při manipulaci s přímotopem, vyšetřovatel odhadl škodu na 600 tisíc korun, informoval mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

K požáru hasiči vyjeli po půlnoci, hořelo v jednom z bytů v obytném domě v ulici Na Poříčním právu, kde je mimo jiné i ministerstvo práce a sociálních věcí. „Během jízdy k zásahu přijalo operační středisko hasičů několik telefonátů od obyvatel domu uvězněných v bytech,“ uvedl Kavka. Hořelo vybavení pokoje, plameny se rozšířily na celý být.

Hasiči obyvatele evakuovali pomocí žebříků. Během zásahu byl uzavřen přívod plynu do domu. Pro lidi, kteří museli opustit své domovy, byl přistaven evakuační autobus. „Celkem bylo z domu zachráněno 39 osob, z toho šest osob bylo předáno zdravotní záchranné službě,“ uvedl Kavka.

Záchranná služba vyšetřila všechny lidi na hladinu oxidu uhelnatého v krvi. Šest z nich následně převezla do nemocnic. „Pět žen bylo transportováno s lehkou intoxikací a jeden muž s úrazem hlavy,“ uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Dodala, že na místě byl přistaven vůz Atego, který záchranáři používají při mimořádných událostech.