Penzionu se prolomila terasa, na které byly děti. Patnáct jich je zraněných, žádné vážně

Zranění utrpělo patnáct dětí, pod kterými se v úterý večer prolomila podlaha na terase penzionu u Sedlice na Strakonicku. Žádné dítě není zraněno vážně. Zdravotníci poraněné ošetřili a převezli do nemocnic.

O incidentu na Strakonicku informovala policie, která jej vyšetřuje s podezřením na spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti. Podle zjištění ČT se neštěstí stalo v chatové osadě poblíž Sedlice.

Děti se zřítily z dřevěné terasy, kde podle policejní mluvčí Jaromíry Novákové probíhala výstava cizokrajných hudebních nástrojů. „Během programu došlo k prolomení trámů a prken terasy a pádu z výšky přibližně třech metrů,“ upřesnila.

Majitel penzionu uvedl, že si děti terasu, kde byly nástroje umístěné, samy odemkly – klíč byl v zámku. Terasa se zřítila, protože se pod ní prolomily dřevěné trámy.

Nemocnice děti propustí do čtvrtka

Děti z Prahy, které byly v rekreačním zařízení na Strakonicku na prázdninách, skončily v nemocnicích v Jihočeském kraji. Mluvčí krajského nemocničního holdingu Iva Nováková upřesnila, že záchranáři převezli sedm dětí do strakonické nemocnice, šest do nemocnice v
Písku a dvě do českobudějovické nemocnice.

„Budou se propouštět buď dnes (ve středu), nebo zítra (ve čtvrtek), nic závažného tam není,“ ujistila mluvčí Nováková. Mluvčí jihočeské záchranné služby Zuzana Fajtlová doplnila, že většina dětí utrpěla lehčí zranění, jedno dítě má středně těžké zranění pohybového aparátu.