Dálnici D10 u Mladé Boleslavi zablokovala převrácená cisterna s cementem

Na 21. kilometru dálnice D10 ve směru na Prahu zablokovala ve středu dopoledne provoz převrácená cisterna s cementem. Řidič je zraněný a z auta unikají provozní kapaliny, náklad by se na vozovku podle středočeských hasičů dostat neměl. Zprovoznění dálnice potrvá několik hodin.

K nehodě cisterny došlo na Mladoboleslavsku. „Tahač poškodil několik metrů svodidel a zůstal na nich zaklíněný. Cisterna, kterou měl připojenou, se utrhla a převrátila na bok,“ informovali hasiči s tím, že zablokovala oba jízdní pruhy.

Důvodem nehody byl pravděpodobně defekt na přední pneumatice tahače, přesnou příčinu ale vyšetřovatelé ještě zjišťují. Podle hasičské mluvčí Vladimíry Kerekové představuje hlavní problém velký únik nafty, na místo povolali zástupce životního prostředí.

Řidič si po nehodě stěžoval na bolest kotníku a břicha. „Shodou okolností jel za nákladním vozidlem středočeský záchranář, který se vracel ze školy. U řidiče byl první, použil své vybavení, muže předběžně vyšetřil,“ řekla mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová. Muže pak sanitka převezla do mladoboleslavské nemocnice.

Effenbergerová v souvislosti s nehodou zmiňuje bezohledné chování projíždějících řidičů. „Do příjezdu policie, která úsek uzavřela, projížděli dál řidiči místem vážné nehody, rozjížděli na kolech vylitou naftu a přibržďovali, aby si nehodu vyfotili,“ řekla. Podle ní tak řidiči několikrát ohrozili pomáhajícího záchranáře.

Policie dopravu odklání na 21. kilometru na Tuřice, zpět se mohou řidiči vracet na 17. kilometru exitem U Čtyř kamenů.