V Praze vyráží do ulic nazdobená vánoční tramvaj, letos pojede po dvou linkách

Do ulic hlavního města v sobotu už podruhé vyjede vánoční tramvaj. Po loňském velkém zájmu nasadí dopravní podnik vánoční soupravu na dvě linky, 9 a 10. Lidé poznají vánoční soupravu už zdálky, protože tramvaj ozdobí přes osm tisíc vánočních žárovek. Sváteční linky zahájí cestu z vozovny Motol a dále pojednou pravidelně každý den podle speciálního jízdního řádu.

  • V Brně jezdí vánoční historický vůz tramvaje T3 už třetím rokem. Letos projíždí historické centrum města od soboty 24. listopadu do 23. prosince.

„My pokračujeme v každoročním předvánočním trendu a lidé si oblíbili tento koncept. Proto i letos vypravujeme další vánoční tramvaj, abychom zkrášlili pražské ulice a nabudili v lidech vánoční atmosféru,“ uvedla mluvčí Dopravního podniku hlavního města Prahy Aneta Řehková.

Stejně jako v minulém roce pojedou vánoční tramvaje od 1. prosince až do Tří králů, tedy do 6. ledna 2019. Slavnostní rozsvícení tramvaje se uskuteční v první prosincovou sobotu v 18:00 a bude navazovat na mikulášské odpoledne ve střešovické vozovně.

Netradiční soupravu doplní oblíbená mazací tramvaj. To je upravený pracovní vůz, který jezdí Prahou od roku 2015 a slouží k mazání kolejnic. Ve vánočním období ho ozdobí světýlka a svítící anděl.