Lidé v Bohnicích a Kobylisích už zase mají teplo, oprava teplovodu skončila dříve

Události: Několik pražských sídlišť se ocitlo bez tepla (zdroj: ČT24)

V oblasti pražských Bohnic, Čimic, Šutky a Kobylis byla v sobotu po 16:00 obnovena dodávka tepla, která byla přerušená v pátek večer. Poruchu na přívodním potrubí tepelného napáječe se už podařilo odstranit, informuje na svém webu společnost Pražská teplárenská. Bez tepla a teplé vody bylo odhadem pět až deset tisíc domácností.

S opravou půl metru širokého potrubí v Přemyšlenské a Třeboradické ulici začali technici v pátek večer. Servisní práce skončily v sobotu v 15:00. „Všem zákazníkům se omlouváme za dočasné omezení komfortu,“ uvedla firma. Původně se přitom odhadovalo, že opravy potrvají až do sobotní půlnoci. 

O netěsnosti na potrubí věděla Pražská teplárenská zhruba od středy, uvedl dispečer. „Odstávka bude trvat tak dlouho, protože se to musí nejdřív vypustit, potom budou vyměňovat část potrubí a pak zase zpětně napustit,“ doplnil v pátek.

V noci na sobotu se rtuť teploměru dostala na dva stupně a přes den teplota nevyšplhala na víc než 7 stupňů. S odstávkou tepla a teplé vody se lidé postižených částí vyrovnávali po svém. „Všechno ohřívat přes pračku, nebo hrnec,“ popisuje nesnáze třeba obyvatelka bohnického sídliště Anna Kršíková.

A odstávku tepla pocítila i Psychiatrická léčebna Bohnice. Ostatní zdejší zdravotnická zařízení mají o víkendu zavřeno.