Do Husitské ulice v Praze se příští týden vrátí doprava. Zatím v jednom směru

Do Husitské ulice na pražském Žižkově se začátkem října vrátí doprava. Důležitá dopravní tepna bude otevřena pro auta i autobusy, zatím ale jen ve směru do centra. Rekonstrukce začala letos v březnu a stavební práce ochromily provoz v části Prahy. V kolonách přitom nestála jen auta, ale také autobusy a tramvaje pražské MHD.

Opravy 670 metrů dlouhého úseku by měly definitivně skončit 25. listopadu, uvedla mluvčí Technické správy komunikací hl. m. Prahy Barbora Lišková.

„Od pondělí 1. října budou moci řidiči projíždět celou Husitskou ulicí bez omezení. Auta i autobusy. Ale pouze jednosměrně do centra. Jednu část komunikace si musíme nechat jako koridor pro pěší,“ dodala mluvčí. Částečně se může provoz rozjet už v neděli 30. září.

Husitská ulice je zásadní dopravní tepna, která propojuje Žižkov s centrem. Uzavírky tam po etapách začaly letos v březnu. Hned na začátku oprav zkolabovala doprava v části Žižkova. Zejména v úzké Seifertově ulici.

Rekonstrukce 670 metrů dlouhého úseku Husitské mezi křižovatkou s Trocnovskou ulicí a Tachovským náměstím byla přitom plánovaná už několik let. Zahrnuje opravu vozovky, parkovacích pruhů a chodníků, osvětlení. Upraveno bude také odvodnění, mobiliář a zeleň. Předpokládané náklady jsou 70 milionů korun.