Hlavní tah mezi Ostravou a Opavou se opravuje. Místo pěti kilometrů najedou řidiči dvojnásobek

Dopravní komplikace mezi Ostravou a Opavou (zdroj: ČT24)

Silničáři v pondělí uzavřeli zhruba kilometrový úsek silnice v úseku Opava–Komárov. Kolem osmé ráno jej začali frézovat. „Doprava je zatím plynulá, kolony se netvoří,“ uvedla redaktorka České televize Tereza Krumpholzová.

Starostové okolních obcí si však podle ní stěžují na to, že se dozvěděli o opravách a s nimi spojené objížďce příliš pozdě. Místo pěti kilometrů z Komárova do Opavy, tedy v úseku, kde probíhají opravy, musejí řidiči objízdnou trasou najet asi deset.

Hlavní tah mezi oběma městy bude uzavřený až do 24. června. Objízdná trasa vede po silnicích II/467 a I/56 přes Štítinu, Kravaře a Velké Hoštice, sdělily mluvčí ŘSD Nina Ledvinová a mluvčí moravskoslezského krajského úřadu Nikola Birklenová. Silnice I/56 je už tak přetížena, nedávno kvůli tomu lidé v Dolním Benešově na protest blokovali dopravu.

Konec oprav? Konec léta

Silnice I/11 (Ostravská ulice) se uzavřela od křižovatky s Přeroveckou ulicí po křižovatku s Podvihovskou ulicí u železničního přejezdu u firmy Teva. Do 24. června místem projedou jen vozidla záchranných složek a autobusy, které budou projíždět staveništěm. Autobusová zastávka Opava, Komárov, KOMAS bude přemístěna na zastávku Opava, Komárov, Balakom.

Ve druhé etapě stavby od 25. června pak na čtyřproudé silnici bude v provozu v každém směru jeden jízdní pruh. Celá oprava by měla trvat do 22. srpna. Není však vyloučeno, že se dobu stavebních prací podaří zkrátit, dodala Tereza Krumpholzová.

Objízdná trasa mezi Ostravou a Opavou
Zdroj: ČT24

Úsek v místní části Komárov dostane nový asfalt a opravený podklad. Rekonstrukce silnice přijde na více než 25,5 milionu korun. Na starosti ji má krnovská společnost Silnice Morava.