Známé výstaviště Flora Olomouc přichází o šéfa. Vaz mu měly zlomit odchody klíčových pracovníků

Vedení olomoucké radnice se rozhodlo odvolat současného ředitele Výstaviště Flora Jiřího Uhlíře. Ve funkci by měl skončit k 1. únoru příštího roku. Do té doby hodlá radnice najít nového ředitele, řekl tento týden mluvčí radnice Michal Folta. Město svůj krok zdůvodnilo odlišnými představami o řízení společnosti.

„Důvodem k tomuto kroku jsou podle informací z dozorčí rady i představenstva rozdílné představy o řízení této významné společnosti,“ uvedl Michal Folta s tím, že dozorčí rada dlouhodobě poukazovala mimo jiné na špatnou personální situaci, spojenou s odchody klíčových pracovníků.

Na základě opakovaného návrhu dozorčí rady společnosti se podle Folty nakonec přiklonilo představenstvo firmy k záměru vyhlásit výběrové řízení na ředitele společnosti.

Cílem je najít nového ředitele do 1. února 2019. K témuž datu rozhodlo představenstvo o odvolání nynějšího ředitele Jiřího Uhlíře.
Michal Folta
mluvčí radnice, Olomouc

Historie přes půl století

Historie výstaviště se datuje od roku 1966, kdy vznikla rozpočtová organizace Olomoucké výstavní sady. Společnost Výstaviště Flora Olomouc založila v roce 2000 radnice, která je stoprocentním vlastníkem firmy.

V areálu výstaviště se ročně koná několik velkých výstavnických akcí a veletrhů, z nichž nejznámější je mezinárodní veletrh květin Flora.

  • Olomoucká radnice loni požádala o studii budoucí podoby areálu Výstaviště Flora, jehož součástí jsou kromě výstavnických pavilonů i rozsáhlé parky obepínající historické centrum Olomouce. Studie se týká území o rozloze přibližně sedmi hektarů.
  • Celý areál Výstaviště Flora, jehož podoba vznikla v 60. letech minulého století, by podle návrhu mohl být zbaven nefunkčních prvků. Odborníci navrhli zatraktivnit východní části Smetanových sadů pomocí nových lákadel, jako jsou dětský svět, vodní biotop, kavárna, sociální zázemí či komunitní zahrada. Pro obyvatele by se areál měl stát vyhledávaným městským parkem, ve kterém zároveň bude možné uspořádat jednorázové výstavnické, kulturní a sportovní akce.
  •  Zdroj: ČTK

Například jarní etapu výstavy Flora Olomouc si během čtyř dubnových dnů prohlédlo přes 60 tisíc návštěvníků. Oproti loňskému roku již prošlo letos branami Výstaviště Flora zhruba o 15 tisíc lidí více.

Celkově vystavovalo 350 vystavovatelů na ploše více než 9 tisíc metrů čtverečních.