Rozsáhlý noční požár poškodil hotel Stein u Chebu

Část hotelu Stein západně od Chebu zničil v pondělí nad ránem rozsáhlý požár. Oheň poškodil celé jedno křídlo hotelového resortu. Hasiči vyhlásili v noci druhý stupeň poplachu a požádali o pomoc také německé kolegy z Waldsassenu. Předběžná škoda byla stanovena na 15 milionů korun.

„Požár byl hasičům nahlášen krátce po jedné hodině ranní, první jednotky hasičů byly na místě za deset minut od oznámení. V té době byla zasažena střecha jedné z ubytovacích částí hotelu a také celé druhé nadzemní podlaží. Část střechy se již zřítila,“ popsal situaci mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Hasiči se zaměřili na zastavení šíření požáru do vedlejší části hotelu. Za dvě hodiny dostali požár pod kontrolu, kromě hašení pomáhali také se záchranou vybavení ze zasažené části. Zároveň museli prohledat všechny pokoje v hotelu, i když v nich podle správce objektu nikdo nebyl.

Z druhé části hotelu bylo evakuováno pět ubytovaných hostů, všichni byli v pořádku. Ještě v noci se mohli vrátit zpět do svých pokojů. Dohašování trvalo až do ranních hodin. Vyšetřovatel nyní na místě zjištuje příčinu požáru.