D1 na Brno zastavila na dvě hodiny hromadná nehoda sedmi aut. Bouralo se i na D8

Dopravu před Velikonocemi komplikují nehody. Provoz na dálnici D1 na 158. kilometru ve směru na Brno zastavila na více než dvě hodiny hromadná srážka sedmi aut. Oba pruhy už jsou průjezdné. Na téměř dvě hodiny dopoledne stála i dálnice D8 nedaleko Řehlovic, kde se srazila dvě osobní auta.

Na dálnici D1 se mezi exity 153 a 162 srazilo krátce po poledni šest osobních a jedno nákladní auto. Podle policejní mluvčí Dany Čírtkové nehodu zavinil řidič kamionu, který nedobrzdil a narazil do dalších aut.

Nehoda zkomplikovala dopravu na dálnici i přilehlých silnicích nižších tříd. Tvořily se asi desetikilometrové kolony. Řidiči mohli oběma pruhy jezdit znovu asi ve 14:50. Při havárii se zranili dva lidé. Oba museli hasiči vyprošťovat pomocí hydrauliky. S lehkým a středně těžkým zraněním je záchranáři převezli do nemocnic v Brně.

Na silnicích je od rána zvýšený počet nehod a dopravních komplikací, který souvisí s velikonočními prázdninami. „Nejhorší situace je od rána na dálnici D1, protože už ráno byla nehoda na brněnském úseku. Auta komplikují průjezd obcemi na objízdné trase a to vytváří kolizní situace i jinde,“ řekla Čírtková.

D8 stála dvě hodiny

Dopolední havárie na D8 se stala na 66,9 kilometru mezi exity Řehlovice a Trmice ve směru na Německo. Před místem havárie se také tvořily kolony. Policie odkláněla dopravu už v Lovosicích na silnici I/30, v dalším úseku na I/63 směrem na Teplice.  V půl dvanácté byl obnoven provoz jedním pruhem.

„Při dopravní nehodě byly zraněny dvě osoby. Jedna byla do nemocnice transportována vrtulníkem, druhá vozidlem záchranné služby,“ uvedla mluvčí Veronika Hyšplerová.