Kladno rozmístilo cedule, které upozorňují na rozbité silnice ve vlastnictví kraje

Kladno rozmístilo po městě cedule, které upozorňují na rozbité silnice ve vlastnictví kraje. Na cedulích jsou nápisy jako „Tankodrom v péči Středočeského kraje“ nebo „Řidiči, pozor! Jedete po silnici v péči krajského úřadu“. Město tak prý chce upozornit na dlouhodobě špatný stav, který kraj neřeší. Vedení hejtmanství se však brání s tím, že už běží tendry na opravy – a za jejich zpoždění může i kladenská radnice.

„Na špatný stav krajských komunikací upozorňujeme roky, aniž by se ale cokoli zásadního stalo. Navíc je těžké vysvětlit Kladeňákům, že za tuto situaci není odpovědné město. Proto pokračujeme ve vysvětlování, které jsme zahájili už loni na podzim, a rozhodli jsme se k výraznému označení nejhorších ulic,“ uvedl kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno).

Ve velmi špatném stavu je například ulice Generála Klapálka nebo Milady Horákové, která je navíc jednou z nejdelších kladenských ulic. Město tvrdí, že projekt na rekonstrukci kraj dokončil už téměř před třemi lety, od té doby se ale nic nestalo.

„Od té doby kraj čeká na dotaci, neboť nechce rekonstrukci financovat z vlastních prostředků. Pikantností je, že dotaci podal špatně, musel ji tedy aktuálně stáhnout a znovu ji podá až po jejím dopracování,“ kritizoval Volf.

Opravy ulic Generála Klapálka, Milady Horákové a Dukelských hrdinů, které slouží jako průtahy městem, plánovalo už minulé vedení kraje. Přípravy se ale v minulosti zkomplikovaly a vedení kraje i města si pak přehazovalo odpovědnost, kdo za zpoždění může.

„Už probíhá tendr, a co jsem byl informován z Krajské správy a údržby silnic, tak naopak tam byl problém se součinností města Kladno,“ uvedl krajský radní František Petrtýl (ANO).