Za vraždou ve Vyškově byly zřejmě osobní spory. Útočník se sám přihlásil policii

Policie obvinila z vraždy, která se stala ve čtvrtek ráno ve Vyškově, třiatřicetiletého muže. Ten se sám kriminalistům přihlásil. Za konfliktem byly údajně osobní spory.

Policisté násilný trestný čin ve vyškovské Dědické ulici vyšetřovali od čtvrtečního rána. Podle mluvčího přerostl osobní spor dvojice mužů ve fyzické napadení. „Při řešení konfliktu sáhl třiatřicetiletý muž po noži a tím způsobil o dvacet let staršímu poškozenému mnohačetná bodnořezná poranění,“ uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Zraněný zemřel na místě. Kriminalisté ihned zajistili stopy a souběžně získávali informace. Jejich ověření a vyhodnocení je navedlo na možného pachatele.

Aktuální informace k případu od Barbory Měchurové (zdroj: ČT24)

„Když zjistili, že oba muži mají delší osobní spor, soustředili se na tuto stopu. Postupně ověřovali místa možného výskytu pachatele. To unikajícího muže ve svízelné situaci donutilo, aby se kriminalistům sám přihlásil,“ dodal policejní mluvčí.

Policie s dotyčným zahájila trestní stíhání pro zvlášť závažný zločin vraždy. Státnímu zástupci kriminalisté dali podnět k vzetí do vazby.