Ostravu čeká výluka tramvají. Kvůli opravě mostů se změní i trasy autobusů

Některé tramvajové linky v Ostravě budou mít o víkendu výluku, kvůli které cestující pojedou odklonem, nebo budou muset přestupovat. V pondělí pak začne oprava mostů v Rudné ulici, až do konce listopadu proto povedou trasy několika autobusových linek objížďkou.

Podle ostravského dopravního podniku se kvůli výměně kolejí v Místecké ulici v sobotu od 07:00 do 17:00 změní trasy tramvajových linek číslo 1 a 2. Jedničky budou jezdit mezi zastávkami Hrabůvka kostel a Náměstí Republiky odklonem přes Jubilejní kolonii, Mírové a Mariánské náměstí.

Linka 2 pojede mezi Mírovým náměstím a náměstím Republiky odklonem přes Mariánské náměstí. Po původních trasách linek budou jezdit náhradní autobusy. Změny čekají také na tramvajový spoj číslo 5, který ve stejný den od sedmé do čtrnácté hodiny nahradí autobusy. Cestující se musejí připravit na to, že se přemístí také zastávky.

Trasu autobusové linky číslo 58 naruší pokládka živičného povrchu v ulici 17. listopadu v Porubě. Autobusy budou jezdit odklonem a nepojedou na zastávky Věžičky, Poruba vozovna a Alšovo náměstí. Výluka bude 15., 16., 19. a 20. března, vždy po celý den.

Další komplikace přinese oprava mostů

V pondělí začnou stavební práce na mostech u Hornbachu a přes řeku Ostravici v Rudné ulici, která je jednou z nejvytíženějších silnic ve městě. Vzhledem k jejich kritickému stavu opravu nelze odkládat, sdělila již dříve mluvčí krajského úřadu Moravskoslezského kraje Miroslava Chlebounová.

Ve směru z Poruby na Kunčice a Havířov budou mosty úplně uzavřeny i pro městskou hromadnou dopravu, v opačném směru nebudou moci přes mosty jezdit nákladní vozy nad šest tun, ale osobní auta a autobusy ano.

Autobusy číslo 31 budou od pondělí mezi zastávkami Bivojova a Frýdecká odkloněny, ale na konečnou Nová huť jižní brána dojedou. Linka 45 bude končit na zastávce Bivojova a linka 57 na Mírovém náměstí. Odklonem pojedou také linky 62 a 74. Ve směru z Kunčic se trasy autobusů měnit nebudou. 

Demolice mostů (zdroj: ČT24)