Auto srazilo u obchodního centra v pražské Hostivaři čtyři lidi. Dva na místě zemřeli

Řidič osobního auta srazil u obchodního centra Vivo! v pražské Hostivaři čtyři lidi. Dva z nich i přes okamžitou pomoc zemřeli, další dvě ženy skončily se zraněními v nemocnici. Švehlova ulice byla ve směru k Průmyslové zhruba na tři hodiny uzavřena. Provoz byl obnoven před půl šestou večer.

Nehoda se stala kolem 14:30 u tramvajové zastávky. Svědci nehody začali zraněným ve spolupráci s dispečerkami záchranné služby okamžitě pomáhat. Muže a ženu se snažili resuscitovat také záchranáři z posádky, která právě projížděla okolo s jiným pacientem.

„Na místě byly čtyři zraněné osoby, dvě ve velmi vážném stavu. Jedné ženě a jednomu muži přes veškerou snahu už nemohli záchranáři pomoci,“ řekla mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová.

Dvaasedmdesátiletou ženu převezli s mnohočetnými poraněními na urgentní příjem Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Třiašedesátiletou ženu, která utrpěla poranění ruky, záchranáři převezli na ortopedii vinohradské nemocnice.

Nehoda v Hostivaři
Zdroj: ČT24

Řidiče Škody Fabia odvezli s akutní stresovou reakcí do nemocnice, dodala mluvčí záchranné služby. Zároveň poděkovala 28letému muži, který na místě nehody pomáhal resuscitovat zraněné. Také on skončil s akutní stresovou reakcí v péči odborníků.

„Vyšetřovatelé na základě provedených orientačních zkoušek vyloučili, že by byl 67letý řidič vozidla pod vlivem alkoholu nebo jiné omamné a psychotropní látky,“ uvedla policie. Příčinu tragické nehody vyšetřují. Na místo zamířili i policejní interventi, aby poskytli potřebnou posttraumatickou péči.

Nehoda v Hostivaři
Zdroj: ČT24

Vyšetřování nehody se výrazně dotklo provozu v okolí. Policisté na několik hodin uzavřeli pro auta Švehlovu ulici ve směru od Zahradního Města k Průmyslové ulici. Vozy odkláněli Práčskou a v opačném směru pak Pražskou ulicí.

Tramvajové linky 22 a 26 a autobusy číslo 177 a 154 ve směru na Chodov nezastavovaly v zastávce Obchodní centrum Hostivař. Po dobu uzavírky jezdily autobusy od křižovatky Práčská a Švehlova směr k Průmyslové v protisměru. Běžný provoz byl obnoven krátce před půl šestou večer.