V Tišnově hořela skladovací hala. Hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu

V Tišnově na Brněnsku hoří skladovací hala, na místo byla povolaná chemická laboratoř pro kontrolu ovzduší. Hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu. Podle prvních informací nikdo nebyl zraněn. Kolem šesté hodiny večer už hasiči požár dohašovali. Jak dlouho jim to bude trvat, zatím není jasné. Příčinu požáru a výši škody vyšetřovatelé zjišťují.

Hlášení o požáru v Tišnově dostali hasiči ve čtvrt na tři odpoledne. Oheň se rozhořel ve firmě vyrábějící klimatizace. „Zatím nelze říct, co přesně hoří. Vidět je ale černý dým,“ řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Podle něj hoří vybavení haly a naskladněný materiál, přesně se ale ještě nedá říct, kolik toho uvnitř bylo. Na místo proto vyjela i chemická laboratoř a speciální technika Cobra. Jde o stroj, který si navrtá do hořícího objektu otvor, přes něj protáhne hadici a likviduje požár. Používá se hlavně při požárech střech.

„Občanům v okolí nedoporučujeme otevírat okna. O situaci jsme informovali i městský úřad, aby jim dal vědět svojí cestou, tedy prostřednictvím rozhlasu,“ uvedl mluvčí hasičů. Druhý stupeň požárního poplachu znamená, že se zásahu účastní do deseti hasičských jednotek, tedy zhruba čtyřicet hasičů.