Vražda v chatové oblasti na Ústecku: policie má druhého podezřelého

Policie zadržela druhého podezřelého, po němž pátrala v souvislosti s dvojnásobnou vraždou a sebevraždou v chatové oblasti u Střížovic na Ústecku. Zadržený třiapadesátiletý muž je od soboty ve vazbě a čelí obvinění ze zbavení osobní svobody a porušování domovní svobody. Informaci potvrdili vedoucí odboru obecné kriminality krajské policie Martin Charvát a krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

„Policejní vyšetřovatel v sobotu muži sdělil obvinění z trestného činu zbavení osobní svobody a porušování domovní svobody,“ sdělila mluvčí. Kvalifikace kriminalistů mluví mimo jiné o tom, že muž je stíhán za skutek, kterým jsou způsobeny fyzické nebo psychické útrapy a úmysl získat pro sebe nebo pro jiného prospěch velkého rozsahu. Muži hrozí až 12 let vězení.

Kriminalisté původně uvalili na případ embargo. Nekomentovali ani, zda hledají v souvislosti s případem někoho dalšího. Okolí osady minulý týden propátrávala pořádková jednotka.

Zavraždění manželé

Tragédie se odehrála v noci ze 7. na 8. ledna v jedné z chatek. Obětí je předseda zahrádkářské kolonie a jeho manželka. Podle serveru iDNES.cz útočníci manžele svázali a následně zabili.

V době vraždy byly přítomny také tři děti zavražděného páru, dvě nezletilé dívky a již dospělý syn. Třetím mrtvým byl údajný pachatel, který se po činu pravděpodobně zastřelil. „V tuto chvíli můžeme konstatovat, že druhý z pachatelů spáchal na místě činu sebevraždu,“ sdělila Hyšplerová.

Policie již od počátku pracovala s teorií, že na místě byl ještě další člověk. Zřejmě se policistům přihlásil sám. Vyšetřování případu podle Hyšplerové pokračuje. „V současné době kriminalisté intenzivně pracují na objasnění motivu činu a podílu jednotlivých pachatelů na dvojnásobné vraždě,“ dodala mluvčí.

K vraždě došlo v osadě Český Újezd, která spadá pod Český zahrádkářský svaz. Tajemnice osady Dagmar Rokošová doplnila, že je v ní kolem stovky zahrad. Většina zahrádkářů je ale využívá jen k rekreaci. „Trvale obydlené jsou asi jen čtyři chaty,“ doplnila Rokošová bez dalších podrobností.