Při požáru bytového domu v Bílovicích nad Svitavou se zranili čtyři lidé

Čtyři lidé se zranili při požáru bytového domu v Bílovicích nad Svitavou na Brněnsku. Jeden byt je zničený, druhý poškozený, stejně jako střecha. Jedenáct osob stihlo opustit dům ještě před příjezdem hasičských jednotek. Některým z nich musí obec zajistit náhradní ubytování.

„Jeden byt je zcela zničený, druhý je poškozený, požár se rozšířil na střechu, která je také poškozená,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Příčinu požáru zatím hasiči neurčili, předběžný odhad škody je milion korun.

Jeden muž utrpěl středně těžké popáleniny na 40 procentech těla, sanitka ho převezla do brněnské fakultní nemocnice, uvedla mluvčí hasičů Hedvika Kropáčková. V péči lékařů zatím zůstane také dívka, která si poranila nohu, nejspíš při evakuaci. Jednu ženu a batole ošetřili zdravotníci na místě.

Ve starším pavlačovém domě s dvorním traktem na Fügnerově nábřeží začalo hořet v něděli kolem 05:00. Požár se podařilo lokalizovat asi v 07:30. Nyní ještě hasiči pracují na výdřevě, která podepře poškozenou konstrukci.